Tradedoubler redovisade idag ett mycket dåligt resultat i förhållande till förväntningarna. Enligt SME Direkt hade aktieanalytikerna väntat sig ett resultat på 35,2 miljoner för fjärde kvartalet 2008 men resultatet före skatt blev endast 3,5 miljoner.

Tradedoubler, vars huvudprodukt är att som mellanhand förmedla annonser på internet, har kantats av motgångar på senare tid. Deras nytillträdda VD säger att det är en alldeles för stor kostnadsbas som lett till det dåliga resultatet. De har alltså inte haft koll på sina kostnader, därav kanske VD-bytet.

När man även läser att Tradedoubler tvingats ta ett förlagslån om 50 miljoner kronor som löper till räntan Stibor plus 13 procentenheter blir man inte mindre orolig. Det känns som en akut åtgärd från ett bolag i akuta problem.

Hade jag varit aktieägare i Tradedoubler hade jag idag varit väldigt arg och bitter över att dåvarande ledning och styrelse tackade nej till AOLs bud på 215 kr per aktie för två år sedan. Idag stängde aktiekursen på 30,90 kr per aktie efter att sjunkit cirka 20 % under dagen på den dåliga rapporten. Självklart är det alltid lätt att vara efterklok, men utvecklingen för Tradedoubler sedan budet på 215 kr/aktie från AOL har milt sagt inte varit så bra för deras aktieägare.

Mer att läsa om Tradedoubler.

Liknande inlägg:

Michael