Det kommer en hel del frågor till mig kring  jobb och då framförallt rörande jobb inom just ekonomi. Jag är på inga sätt någon expert på området, men passar på att dela med mig lite tankar och idéer. Att hitta ett intressant och kul jobb är inte alltid så lätt. Min erfarenhet är att man måste vara väldigt aktiv själv, vilket även gäller när man har ett bra jobb för stunden. Man ska mer eller mindre hela tiden hålla utkik efter nya och spännande jobb. Inte för att jag tycker att man ska byta jobb stup i kvarten (som många gör) utan bara så att man håller sig uppdaterad utifall det av någon anledning är läge att byta jobb. Startsträckan blir så mycket längre annars.

Det bästa sättet att hitta ett nytt jobb inom ekonomi (eller i vilken bransch som helst för den delen) är att använda sina egna kontakter, gamla arbetsgivare, vänner etc. Att söka jobb bland den uppsjö av jobbsajter som finns är ganska tidskrävande. Mitt tips när det gäller detta är att använda sig av nischade sajter. Exempel på nischade jobbsajter inom ekonomi i Norden:

Ekonomijobb i Sverige

Okonomijobb i Norge

Okonomijobs i Danmark

Taloustyot Suomesta

Just att flytta till våra nordiska grannländer, och då framförallt Danmark och Norge, för att jobba har blivt alltmer populärt i takt med att deras ekonomier av olika anledningar blir starkare än den svenska och att den svenska kronon bara blir svagare och svagare. Som till exempel Controller går det att tjäna betydligt mer pengar i Köpenhamn jämfört med Malmö, uppemot 50 % mer. Vilket ju inte är fy skam. Lycka till med jobbsökandet!