Var tvungen att låna rubriken ”Spotify omsätter mindre än en liten pizzeria” från dagens DI.se. Väldigt rolig  och samtidigt väldigt träffande.

Spotifys årsredovisning för 2008 har i dagarna blivit offentlig och i den går att läsa att bolaget under 2008 omsatte i sammanhanget futtiga 725 000 kronor och hade samtidigt kostnader om cirka 33 miljoner kronor. Ganska röda siffror med andra ord.

Nu är Spotify fortfarande i startgroparna och personligen tycker jag deras tjänst är bra och jag ser en stor potential om de lyckas då de har en tydlig inkomstkälla i motsats till andra heta internetbolag som till exempel Twitter.

Det är bevisligen många som tror på Spotify, det dåliga resultatet för 2008 till trots. Just nu håller bolaget på att ta in 400 miljoner kronor för ytterliggare verksamhet. Jag hoppas de lyckas med sina planer.

Hade Spotify varit noterat på börsen hade jag dock nog avstått att köpa. De pratas om en värdering kring 2 miljarder kronor vilket jag tycker är ganska saftigt för ett bolag som just nu i alla fall har samma omsättning som en mindre pizzeria…

Liknande inlägg:

Michael