De alltid högt ställda förväntningarna på klädjätten H&M infriades inte helt och hållet i gårdagens rapport. H&Ms försäljning steg ”endast” med 3 procent i mars jämfört med mars 2007. Förväntningarna låg på en ökning på hela 6,7 % så resultatet kom in klart sämre.

Jag tycker jämförelsen med mars förra året är ganska haltande då i mars 2007 släpptes den så omtalade Madonnakollektion och den månaden ökade försäljning med hela 29 %. Det som oroar mig mest är effekten av att  den tyska klädhandeln går sämre än väntat. Tyskland är H&Ms viktigaste marknad.

Personligen tror jag mycket på H&M och är ganska övertygad att det fortsatt kommer var en bra investering på sikt. Jag ser ingen anledning till att bolaget inte kommer växa i samma enorma takt nästkommande 10 år som de gjort de senaste 10 åren. En bra aktie helt enkelt.

Är det bra läge att köpa nu? Timing är alltid svårt när det gäller aktieköp. Jag läste nyligen en teknisk analys på Redeye.se om att de bedömde att det teknisk sätt var bra läge och att aktien hade stöd vid kursen 350. Det var innan rapporten så jag vet ej hur mycket det tipset gäller just nu. Teknisk analys brukar ju vara en färskvara.

Liknande inlägg:

Michael