Den senaste tiden har Grekland stått i skottgluggen för en massiv kritik mot bakgrund av det prekära läget landet befinner sig i. Kritiken har dels kommit från EU och dels från individuella medlemsländer. Greklands vice premiärminister Theodoros Pangalos har nyligen gått ut och bemött denna kritik och jag måste säga att han tagit de offentliga bortförklaringarna till en helt ny nivå!

Kritiken rörande Greklans finansiella status vid införandet av EMU förklarar Theodoros med att de endast agerat som andra länder, ” ”Man lägger helt enkelt vissa penningbelopp på nästa år. Så gjorde alla och Grekland gjorde det i mindre omfattning än exempelvis Italien”, sade Pangalos”.  Denna förklaring är som tagen från sandlådan och helt okej om den kommer från en femårings mun.

Tyskland har gått i bräschen för kritiken mot Grekland och som svar på tal tar Theodoros upp Nazisterna agerande under 2:a världskriget. ”De förde bort det grekiska guldet ur Greklands riksbank, de förde bort de grekiska pengarna och återlämnade dem aldrig”.  Denna något långsinta kommentar är allt annat en förklaring till det aktuella problemet.

Theodoros uttalande måste vara en mardröm för regeringens PR stab. De sitter säkert och gnuggar sina geniknölar efter en lösning på detta klavertramp.

Om Grekland styrs efter ovan principer har vi inte sett det sista om krisen i landet!

Liknande inlägg:

Christian