Det är dags att plocka fram den gamla och utslitna klyschan ”sitta lugnt i båten”. Marknaden är just nu enormt osäker och analytiker verkar inte vara överens om något. Kommer oljepriset fortsätta gå upp eller kommer det vika nedåt? Vad kommer hända med inflationen? Fortsätter den upp eller är bara en tillfällig peak?  Är vi på väg in i en lågkonjunktur, eller ännu värre stagflation, eller är detta och också en mindre tillfällig svacka?

Analytiker brukar inte vara helt överens, men det är sällan man har så sprida bedömningar om framtiden som just nu. Många sparare funderar säkert på om det är dags att binda sina lån, sälja sina fonder och aktier, sälja sin lägenhet etc.

Det finns inget rakt och klart svar på dessa frågor men om man har en långsiktig syn och strategi på sina lån, investeringar, boende finns det ingen anledning att göra något radikalt just nu utan det är bara att sätta sig till rätta i båten och rida ut stormen. Om man ändå funderat på att lägga om sina lån eller sälja sina fonder, eller om man har små marginaler i sin ekonomi kan det vara ett bra läge att göra eventuella förändringar i sin ekonomi just nu.

Liknande inlägg:

Michael