Nu i fotbolls-EM tider har spelbolagen, som Unibet, sin allra bästa tid. Speciellt nu när det börjat gå bra för Sverige. Det spelas som aldrig förr och de ger bonusar till höger och vänster till nya kunder. Det är alltså inte svårt att lista ut att kvartalsrapporten för Q2 kommer vara bra, i alla fall intäktsmässigt. Resultatmässigt är det viktigt att så många favoriter som möjligt förlorar, då tjänar de som mest pengar. I fotbolls-VM 2006 var det mest favoritsegrar vilket inte var bra för spelbolagen, omsättningen var hög men vinsten blev betydligt lägre än förväntat. Detta vet som sagt marknaden redan och är inget som är värt att spekulera i.

Min känsla när det gäller spelbolagen är att det framöver kommer bli färre aktörer än idag och att monopolet på många marknader kommer försvinna. Nu senast utmanade ju Betsson det svenska spelmonopolet genom att öppna spelbutik på Götgatan i Stockholm.

I ett sådant scenario tror jag att Unibet står välpositionerade. De är en av de absolut största spelarna i Europa. De är stora på många marknader även om Skandinavien och Frankrike är viktigast. De har ett brett utbud av spel, betting, casino, poker etc.

Huruvida det är ett bra tillfälle att köpa Unibet just nu är jag mer osäker till. Jag läste dock nyligen en teknisk analys som tydde på att det teknisk sett ser bra ut.

Liknande inlägg:

Michael