Börsen bara fortsätter ned. Hittills i år har Stockholmsbörsen backat med över 20 %.  Senast börsen stod så lågt var i oktober 2005.

Jag läste en analys i morse där börsanalytikern bedömde att vi var nära botten, att börsen max skulle gå ned 4-5 % till förutsatt av vi inte fortsätter in i en omfattande världsrecession vilket analytikern inte trodde.

Detta är väl ungefär som jag själv känner. Det finns för många positiva saker i ekonomin (som t ex låga arbetslöshetssiffror)  för att jag ska tro på en världsrecession. Det känns också som vi är förhållandevis nära botten.

Dock kommer jag inte ge mig på att försöka träffa botten precis då det är mer eller mindre omöjligt. Jag kommer fortsatt stå utanför marknaden tills de kommit många tydliga tecken på att saker och ting är på väg upp igen. Detta kommer betyda att jag inte kan köpa lika billigt som de som träffar botten men detta högre pris är jag gladeligen bered att betala för en lägre risk och att jag kan sova bättre om nätterna…

Liknande inlägg:

Michael