Läste en artikel på Placera.nu för ett tag sedan. Där var aktieanalytikerna Björn Davegårdh och Simons Blecker överens om devisen att ”Vågar man inte köpa nu ska man aldrig köpa aktier”.

Jag kan inte mer än att hålla med dessa två herrar. Om man inte vågar köpa aktier i en lågkonjunktur ska man inte hålla på att köpa aktier överhuvudtaget. Det måste ju vara bättre att köpa aktier i en lågkonjunktur när aktierna är förhållandevis lågt värderade än under en högkonjunktur när aktier står betydligt högre.

I denna fråga kan jag dock inte påstå att jag lever som jag lär då jag hittills valt att helt hålla mig utanför marknaden under hela lågkonjunkturen. Jag är dock helt medveten om att detta är helt fel strategi om jag långsiktigt vill spara och investera i aktier.

Förnuftet har hittils besegrats av min oro. Jag ser heller inte att förnuftet kommer få överhanden kortsiktigt men jag hoppas att min oro stillas innan vi är mitt inne i nästa högkonjunktur. Annars kommer jag reta mig för att jag var så feg.

Liknande inlägg:

Michael