Google:s aktie är noterad på Nasdaq. Aktien har gjort en bra resa på börsen sedan den bottnade i finanskrisens epicentrum på under 300 USD. I dagsläget handlas aktien på runt 585 USD.  Det är en uppgång på ca 95 %. I dag handlas Google till ett P/E tal på 37,79. Google tog inte så mycket stryk som befarades under finanskrisen, nedgången i marknadsinvesteringar drabbade aldrig Sökmotormarknadsföringen lika hårt som traditionella medier. Har resan på börsen gått för den här gången?

Jag tror att Google har mycket mer att ge på börsen de närmaste åren. Det känns som att allt Google företar sig blir en succé. De är helt dominerande på sök globalt där de åtnjuter en marknadsandel på smått otroliga 85 %. Det är också här ifrån som lejonparten av företagets smått fantastiska intäkter på 4,6 miljarder USD (hittills under 2009) kommer.  Utöver detta vet vi att de står i startgroparna att konkurrera på flera andra områden som ska bidra till mer intäkter på sök. Kan Google även hitta andra källor till intäkter, kan utvecklingen de närmaste åren bli fantastisk. Det pågår nu ett flerfrontskrig mellan IT giganterna Microsoft och Google. Frågan är vem som står starkast när användarna tagit det fulla steget ut på webben.

Mot bakgrund av hur det ser ut idag, tror jag att det är Google som kommer att gå vinnande ur striden, om användarnas fulla förtroende på webben. Det går fort i denna världen, mycket kan hända på resans gång, men Google är i mina ögon ett väldigt intressant företag.

En investering i Google INC sker till en hög risk både på bolagsnivå och då aktien handlas i dollar, vilket medför en valutarisk. Jag ser aktien som en rolig krydda i portföljen och tänker själv lägga en liten slant med en lång investeringshorisont. Det ska bli kul att se var Google står om ett par år, inget varar för evigt men det är dags att bevisa motsatsen.

Liknande inlägg:

Christian