Nu kanske jag sticker ut hakan, men jag är övertygad om att 5-10 år kommer vi se tillbaka på Yahoos nej till Microsofts bud på 44,6 miljarder dollar som en av det största missarna i modern tid.

Även om Yahoo lämnade en rekord rapport för Q1 igår så tjänade de bara 150 miljoner USD under Q1 (nettovinst). Detta borde betyda ett P/E-tal på bolaget med gällande bud på runt 75 vilket i mina öron känns absurt högt med tanke på att jag inte ser hur Yahoo kommer infria dessa förväntningar. Hade jag ägt Yahoo hade jag tagit pengarna och sprungit.

Läste i veckan att mytomspunne VDn och medgrundaren till Microsoft Steve Ballmer inför 2 000 åhörare i Seattle frågade:

”Hur många av er använder Yahoo som sökmotor?”

Endast ett fåtal händer räcktes upp och då sa Steve:

Wow! We offered 31 bucks a share.”

Kunde inte sagt det bättre själv. Yahoo borde vara grymt tacksamma att Microsoft sitter på så mycket pengar och inte fattar bättre. Vi får se om 5-10 år om jag hade rätt eller om jag får gå med dumstrut.

Michael