Läste igår i en artikel i di.se att en valutaanalytikern på Svenska Valutagruppen tror att dollarn ska ner till 5,20 kr.

”Jag tror att det finns en väldigt stor chans att vi går tillbaka till situationen innan bankkrisen 1991 då en dollar kostade som lägst 5,20 kronor. Det här är en teknisk beräkning som gäller under förutsättning att guldet fortsätter gå starkt”

Idag pendlar ju dollarn runt 6 kr och en nedgång till 5,2o är en ganska dramatisk ytterligare nedgång. Kan dollarn gå ned så mycket till? Ja, självklart kan den det. Är det sannolikt att dollarn går ned till 5,20? Ja, varför inte, men det är nog lika sannolikt av vi redan sett botten på raset.

Personligen tror jag att dollarn står högre än 6 kr om ett par månader men jag skulle inte våga spekulera i det i dagsläget. Om dollarn går ned till 5,20 så tror jag dock att jag kommer börja investera i dollar. Antingen direkt i dollar eller i bolag jag tror  på som är noterade i dollar på Nasdaq eller Nyse. Då får man en extra spinn på investeringen, men så klart ökar risken.

Michael