Med tanke på den senaste tidens debatt om fonder känns det extra aktuellt att diskutera var man bäst köper och säljer sina fonder. Det finns ett par olika specialiserade aktörer som jag anser är ett mycket bättre val än storbankerna för de flesta fondsparare.

Avanza

Störst i gänget och tillsammans med Fondmarknaden en personlig favorit. Erbjuder ett stort antal fonder och information kring fondsparande. Bra webbsajt som snabbt ger en den information man är ute efter. Avanza har till min glädje nyligen lanserat ett sparkonto med bra ränta. Ett sparkonto med bra ränta är ofta ett bättre alternativ än korta räntefonder tycker jag.

E*Trade

Dotterbolag till Amerikanska E*Trade som är en av USAs största aktörer. Lite sämre fondutbud än övriga men ändå mer än tillräckligt för det flesta sparare och definitivt mycket bättre än storbankerna. Jag tycker deras webbsajt är något svår och otillräcklig när det gäller information kring fonderna

Fondmarknaden

Helt specialiserade på fonder i motsatts till övriga som även erbjuder aktiehandel. Jag tycker detta märks och de har bäst fonder och utbud. Fondmarknaden har även en förvaltningstjänst som visar på ett starkt track-record.

Nordnet

Efter Avanza den största spelaren av dessa. Brett och bra utbud. Personligen gillar jag inte deras webbtjänst. Den är onödigt krånglig.

Oavsett vilken av ovan 4 du väljer är jag övertygad att du får ett bättre fondutbud till bättre priser än hos storbankerna.

Vad tycker du själv? Kommentera gärna nedan om dina erfarenheter av storbankerna och dessa andra aktörer.

Michael