Sveriges absolut dominerande skidanläggningsföretag, Skistar, har en ljus sässong framför sig. Efter  en klart dålig förra sässong pga varmt väder är vädergudarna på Skistars sida igen. Bokningsläget är i volym upp 6 procent jämfört med motsvarande tidpunkt förra året.

Vädret spelar såklart en enorm roll för Skistars vinst. Då marginalkostnaden för de sista liftkorten de säljer är mer eller mindre noll så gynnas resultatet oerhört om man kan locka till sig några extra skidturister pga t ex bra väder.

Med tanke på den högkonjunktur vi är inne i just nu så blir jag inte förvånad om Skistar överträffar förväntningarna under säsongen. Mitt tips är att det är en bra investering även om beroende av vädret gör att aktien lite extra riskfylld.

Gillar du åka sidor så finns det en fördel med att äga aktier i Skistar. Deras aktieägare som äger 200 aktier eller fler får 15 procents rabatt på liftkort, skidskola och skiduthyrning Skistars anläggningar (t ex Åre eller Sälen). Detta är ingen anledning att köpa aktien men om du köper den av andra skäl så missa inte detta om du ska åka skidor i Sverige.

Michael