Robur Privatiseringsfond är en bra fond som har en mycket intressant placeringsinriktning. Fonden tjänar pengar på gamla statliga bolag.

Robur Privatiseringsfond är en aktiefond som placerar i olika företag som tidigare varit statligt ägda och sedan privatiserats och även i statligt ägda företag som håller på att privatiseras. Fonden placera globalt i denna typ av företag.

Jag tycker detta är en klart intressant nischfond då det ofta ligger mycket dolda värden i statliga bolag som kan realiseras när man börjar driva företagen än mer kommersiellt i och med en privatisering.

Avkastning senaste 3 åren har varit 131 %. Senaste tiden har fonden precis som hela marknaden gått lite kräftgång, men Robur Privatiseringsfond har dock långt ifrån backat lika mycket som de stora börsindexen.

Förvaltningsavgiften är 1, 4 % per år och fonden förvaltas av Stefan Franzén.  Robur Privatiseringsfond går att handla via PPM där den har nummer 384693. Morningstar rating ger fonden 5 stjärnor av 5.

Mitt tips är att detta är en bra och intressant nischfond med rimlig risk som passar bra som en del av en tillväxtportfölj.

Michael