Den kände och mytomspunne telekomanalytikern Per Lindberg har tagit en corner i konsultbolaget Enea meddelades via ett flaggningsmeddelande i dag. Nu har Per Lindberg drygt 37,1 miljoner aktier i Enea vilket motsvarar 10,1 procent av kapital och röster. Med dagens slutkurs i Enea på 2,30 kr/aktie är detta innehav värt drygt 85 miljoner kronor. Inga småpengar alltså.

Per Lindberg har gjort sig känd för att alltid ha väldigt höga riktkurser för Ericsson. Inte sällan dubbelt så hög riktkurs som majoriteten av sina branschkollegor. I vilken utsträckning han haft rätt vet jag inte men just nu ser det ju klart dystert ut för Ericsson.

Enea är en teknikkonsult vars största kund är just Ericsson. Själv skulle jag gissa att just konsulter till Ericsson är extra riskabla just nu, speciellt om Ericsson börjar dra åt svångremmen på allvar. Antingen tycker väl Per Lindberg att han får bra betalt för att ta den risken (dvs att kursen är nedpressad) eller så har han en annan syn på Enea och Ericsson än övriga marknaden. Detta har ju hänt förr. Vad tycker ni? Är Enea köpvärd? Kommenterar gärna nedan

Michael