Senast halvåret har vi varit ”bortskämda” med att marknaden formligen går som en jojo hela tiden. När marknaden beter sig som ett barn på julafton (med en överdos av både socker och julklappar) tycker jag oftast att det är ganska jobbigt att vara sparare. Detta var också anledningen till att jag mer eller mindre helt gick ur marknaden i höstas som ni kan läsa mer om här.

Dock är det jäkligt roligt att följa börsen från ett icke privatekonomisktsperspektiv när börsen leker jojo. Det är blir nästan som en välregisserad Hollywood-thriller där man inte har någon aning vad som ska hända härnäst.

Just nu känns det som marknaden har lugnat ner sig, även om det finns en ganska stor allmän oro kvar. Jag tror att måste bli så här då investerare inte klarar eller orkar vara på helspänn hela tiden. Detsamma gäller finanspressen som spelar en väldigt stor roll, kanske till och med den viktigaste, i att det blir en välregisserad thriller. Finanspressen som vilken press som helst kan inte skriva undergångsrubriker hur länge som helst. Det är inte bra för upplagan.

Det har blivit lite lugnare på marknaderna helt enkelt. Tro dock inte att faran är över för denna gång. Efter att marknaden och pressen har gått på sparlåga ett tag så är det absolut inte omöjligt att jojandet och undergångsrubrikerna kommer åter.

Michael