Kinafonderna har varit de stora vinnarna bland aktiefonderna de senaste åren. Det är inget konstig då Kina numera är en jätteekonomi som växer så det knakar. Frågan är bara om det växer för snabbt. Det är nog ingen som vet svaret på den frågan. Amerikanska finansministern gick ut i veckan och sa att Kinas tillväxt inte är hållbar på sikt. Det är mycket möjligt att det så, men att Kina kommer växa mer än t ex USA de närmaste 10 åren är nog det ingen som säger emot.

Dock blir jag orolig när jag läser att Hongkongbörsen har gått upp över 25 procent det senaste kvartalet. Jag tittade på utveckling under de senaste 3 månaderna för de 8 Kinafonder som Avanza erbjuder. Avkastning låg mellan 24-39 %.

Gratis till alla er som haft Kinafonder senaste tiden, men lite bubbelvarning känns det allt som. Mitt tips för er som sparar i Kinafonder är att vara lite mer försiktiga än vanligt. Min uppfattning är att risken i det stora landet i öster är större än normalt. Ser ni väldigt långsiktigt på ert sparande i Kinafonder så kommer det säkert löna sig även om bubblan tillfälligt spricker.

Michael