Hagströmer & Qviberg Kinafond är en av de bättre kinafonder som erbjuds på marknaden. Senaste 3 månaderna har fonden gått upp 24,39 %. Bäst i klassen under samma period är JF China Fund A (handlas i USD) som gått upp drygt 30 %.

Hagströmer & Qviberg Kinafond har 4 stjärnor i betyg av Morningstar och förvaltningsavgiften är 1,5 % med en köpavgift på 1 % och en säljavgift på 0,5 % (avgifterna är om man handlar via Avanza och kan avvika något mot andra aktörer) . För klassen är det en ganska normal avgiftsnivå. Fonden går även att handla via PPM där den har nummer 838 383.

Precis som jag skrev nyligen om indienfonder så är kinafonder väldigt heta just nu och jag vill även här höja ett varningens finger. Det finns en överhängande risk att det är en bubbla i Kina och man bör vara försiktig med hur mycket man investerar där. Vill man dock krydda sin fondportfölj med en kinafond är Hagströmer & Qviberg Kinafond ett ok alternativ även om det finns några kinafonder som gått något bättre senaste tiden.

Fler inlägg i ämnet:

Simplicity Indien är en bra indienfond

Bubbeltendenser i kinafonder

Michael