Att åka på semester till Thailand har som alla vet blivit lika svenskt som att åka på semester till Kanerieöarna eller Gotland. Förrutom att vara ett semsterparadis för många svenskar är Thailand en av sydostasiens mer intressanta och växande regioner. Inte alls i samma klass som Kina eller Indien, men även för den delen intressant.

Det finns inte så många rena Thailandsfonder att välja mellan men Fidelity Thailand Fund är en som är bra. Senaste året har fonden gått upp 27 % och senaste fem åren är siffran 142 %. Precis som alla andra tillväxtmarknader är en investering i en Thailandsfond förknippat med större risk än t ex i en Globalfond. Fondens största innehav finns i finans- och energibolag

Fidelity Thailand Fund förvaltas av Gillian Kwek och har 3 av 5 stjärnor i Morningstars rating (medel alltså).  Förvaltningsavtgiften är 1,5 % och sedan finns där den förhatliga köpavgiften på 2 % vilket nog är ett av de starkaste argumenten varför man inte ska köpa den fond. Fidelity Thailand Fund går inte att köpas genom PPM.

Tror du på och gillar Thailand så är Fidelity Thailand Fund ett bra tips.

Michael