Det fortsätter att gå tungt för Ericssonaktien. I dag fortsatte aktien och sjunka och handlas nu på lägsta nivån sedan 4 år. Nu har aktien tappat hela 50 % sedan den oväntade vinstvarningen i oktober förra året. Helt enormt i negativ bemärkelse. Ericssonaktiens slutkurs i dag var 13,91 i Stockholm. En anledning till att aktien fortsatte ned just i dag var att investmentbanken Credit Suisse sänkte sin rekommendation för bolaget. 

Jag som många andra är övertygad om att Ericssonaktien kommer stå i en mycket högre aktiekurs om ett par år. Aktien har fått ta mer stryk än den förtjänar senaste tiden. Dock är jag inte på något sätt övertygad om att aktien inte kommer fortsätta rasa innan den börjar sin resa uppåt igen. Mitt tips är att avvakta med Ericsson då risken är för stor just nu med tanke på den stora turbolens som råder på marknaden.

Tror ni som jag på Ericsson på sikt så försök hitta ett bra tillfälle att köpa aktien lite längre fram. Att hitta detta tillfälle är så klart inte enkelt. Bra timing att köpa och sälja aktier är oftast vad som utmärker en framgångsrik investerare. Lycka till!

Michael