Den kända fonden Didner & Gerge Aktiefond Sverige har tappat mark och är inte den mest lysande Sverigefonden längre. Under många år förvaltade Uppsalaborna Henrik Didner och Adam Gerge fonden som alla pratade om. År efter år slog den index på Stockholmsbörsen trots en förhållandevis låg risk. Deras fingertopskänsla när det gällde stock-picking (att välja aktier) blev vida omskriven.

De senaste åren har dock deras stjärnan lyst mindre skarpt. På 10 års sikt är deras fond den nästa bästa Sverigefonden efter Odin Sverige med en avkastning på 356 % under 10 år. Ser man på senaste 3 åren har de tappat till en mycket blygsam 50:e plats bland Sverigefonderna med en avkastning på 70 %. Dock verkar de herrarna Didner & Gerge vara lite på gång igen. Senaste året ligger de på en 10:e plats med en avkastning på 8,8 %.

Förvaltningsavgiften är 1,2 % (hos Avanza) och fonden har ingen köp- eller säljavgift vilket är bra. Fonden har 3 stjärnor av 5 hos Morningstar och finns att handla via PPM med nummer 291906.

Michael