I dessa tider med svajig och mycket osäker börs vill jag tipsa om en läkemedelsfond, Carnegie Medical. Denna typ av fond är inte alls så cyklisk som många andra fonder. Logiken varför en läkemedelsfond ofta är en bra investering oavsett börshumör är såklart att läkemedel i väldigt stor utsträckning köps även när det är sämre tider.

Som privatperson drar man in på lyxkonsumption och annat när det är lite sämre tider och börsen går dåligt men det ska gå bra långt innan man även börjar snåla på mediciner.

Det finns många läkemedelsfonder, varför just Carnegie Medical? Skillnaden mellan avkastningen på läkemedelsfonder är vad jag noterat större än på många andra fondtyper. Därav blir valet av en bra förvaltad fond ännu viktigare. Carnegie Medical är en av de läkemedelsfonder som finns att tillgå i Sverige som historiskt gett absolut bäst avkastning.

Den totala avkastning under de senaste 3 åren har varit 41,66 % vilket är klart bra. Förvaltningsavgiften är 1,7 % per år vilket är lite högt men deras höga avkastning gör skäl för priset. Morningstar ger fonden 4 av 5 stjärnor i rating. Carnegie Medical är ett bra tips att minska risken i din fondportfölj om du har mycket vanliga aktiefonder eller landfonder.

Läs mer i bloggen om varför börsen är sur.

Michael