Ännu en vecka där börserna fortsätter att rasa. Att vakna en måndag morgon är nog så jobbigt. Det blir inte bättre när jag i morse hörde vilket ras de varit på de asiatiska börserna. Just nu är Stockholmsbörsen ner 3,8 %. Jag känner ett par personer som sitter väldigt nära marknaden och alla beskriver idag att det är panikstämning. Inte bara på aktiebörsen utan även på råvaru/energi-börsen. Jag märker på dem att de är betydligt mer oroliga än vanligt.

För egen del känns det inte så illa då jag tog beslutet att helt lämna marknaden den 18:e september förra året. Ni kan läsa mer om det här. Dock lider jag med alla som ser sina investeringar sjunka i värde dag från dag.  Jag har själv varit i samma sits ett flertal gånger och det är inte kul. Jag tycker man oftast man mår dåligt i hela kroppen vid sådana här tillfällen.

Min egna största oro är att börsoron ska sätta sina spår i den svenska och europeiska ekonomin. Fortsätter det som året börjat finns det en risk att konjunkturen här hemma får sig en rejäl smäll. Här är jag dock fortfarande optimistisk och tror att det finns så mycket starka underliggande faktorer, som t ex sysselsättningen och statens finanser,  att vi klarar oss ganska bra ändå. Men den som lever får se.

Michael