Baring Hong Kong China är bäst i klassen senaste året bland kinafonderna. Fonden har gått upp 87,21 % under den perioden. Morningstar ger Baring Hong Kong China full pott med 5 stjärnor. Fonden går handla via PPM där den har nummer 334409.

Baring Hong Kong China har en förvaltningavgift på 1,25 % en köpavgift på 2 %. Förvaltningsavgiften är på ok nivå för klassen men köpavgiften är hög. Fonden förvaltas av Henry Chan.

Att tänka på är att fonden handlas i USD vilket gör den än mer volatil. Inte nog med att kinesiska marknaden rör sig mycket upp och ned så bero fondens NAV-kurs även på hur dollarn utvecklar sig.

Jag läste nyligen att alla unga som sparar bör ha en kinafond i portföljen. Resonemanget bygger såklart på att Kina kommer stå för en betydande del av den globala tillväxten som man inte bör eller vill missa. Jag kan inte mer än hålla med. Enda argumentet mot Kinafonder just nu är de bubbeltendenser som finns. För att summera, är du ute efter att köpa en kinafond och är långsiktig så är Baring Hong Kong China ett bra fondtips.

Läs mer:

Hagströmer & Qviberg Kinafond

Kinafonder, en bubbla?

Michael