Som ni säkert redan läst valde riksbanken med riksbankchef Stefan Ingves i spetsen att lämna reporäntan oförändrad vid veckans möte. Den är alltså kvar på 4,25 %.

Personligen håller jag just på med att förhandla fram bästa boräntan för en lägenhet jag nyligen köpt. Jag har lyckats läsa mig till att det absoluta golvet för  den rörliga räntan hos storbankerna är reporäntan plus 0,3-0,4 %-enheter. Just nu ligger de flesta bankers listpris på mellan 5,2-6,0 % i rörlig ränta men nästan alla förrutom SBAB tillämpar personlig prissättning så det finns alla möjligheter i världen att pruta ner räntan.

Just nu har jag kommit ned till 4,68 % vilket jag är ganska nöjd med. Det är reporäntan plus 0,43 %-enheter. Det känns som att för mig kommer bli svårt att komme så mycket lägre.

Jag vill tipsa om tjänsten Creditservice.se. Jag använde den för att få lite offerter för mitt lägenhetslån och till min förvåning fick jag 4,7 % direkt av en av bankerna som var med där. Troligtvis är det så att bankerna vet att om man använder denna typ av jämförelsetjänst så är man en väldigt prismedveten kund och de sätter priset därefter.

När man väl fått en bra offert på ränta så är det betydligt lättare att spela ut bankerna mot varandra. Bara på dem!

Liknande inlägg:

Michael