Den stora frågan som alla ställer sig efter veckor av att sjunkande börs är om botten på börsnedgången är nådd. Jag läste nu på morgonen att kända analytikern Peder Malmqvist som jag hyser stor respekt för anser just att botten är nådd.

Jag pratade med en kompis som jobbar som mäklare och hans teori var att vi kommer få se en hygglig uppgång fram till OS i Peking varefter det rasar riktigt ordentligt igen. Bakgrunden till detta är såklart att man tror att luften ska gå ur den kinesiska ekonomin samtidigt med att allt fokus kring OS tar slut. Vilket i sin tur får en stor påverkan på världsekonomin och inte minst den redan ansträngda amerikanska ekonomin.

Jag vet inte själv vad jag ska tro men jag är på intet sätt övertygad att botten är nådd, så jag kommer hålla mig utanför marknaden ett tag till. Dock kommer jag fortsatt följa den med spänning. Vad tror du? Är botten nådd? Kommentera gärna nedan.

Michael